Constructie Aerobic en Squashvloer

 

Omdat de vraag naar losliggende-, en veerkrachtige vloeren steeds meer voorkwam, hebben wij een vloersysteem ontwikkeld welke uitermate als Aerobic-, sport en squashvloeren geschikt is. Onderstaand doen wij U hiervan een omschrijving van deze constructie toekomen

 

 

Op de bestaande schone-, droge-, en vlakke ondervloer wordt door ons eerst  een vochtscherm  aangebracht waarop, teneinde een goede luchtcirculatie te waarborgen, onze

NW-regels met een hartafstand van ca. 40 cm worden geplaatst. ( NW-regels, zijn vurenhouten regels welke aan de onderzijde doorlopend van een 10 mm dikke foamlaag zijn voorzien.)

 

Op de aldus geplaatste balklaag worden de 23 mm dikke Boen vloerdelen dwars vernageld. Deze vloerdelen zijn opgebouwd uit twee naast elkaar geplaatste friezen met een toplaag van 3.6 mm van elk 69,5 mm breed, zodat de lamelbreedte totaal  139 mm bedraagt. De totale lengte van één vloerdeel is overigens 2200 mm. Door het toepassen van de beuken toplaag, welke wordt verlijmd op een vuren tussen- zowel als een vuren onderlaag, wordt de natuurlijke werking van het materiaal tot maar liefst 70% gereduceerd.

 

Door deze speciale constructie zijn onze vloeren zodanig veerkrachtig, dat de belasting van de bewegingen door de sporter op de gewrichten, worden opgevangen en gedempt. Bovendien versterken ze de beweging waardoor het prettig is om er op te sporten, er minder blessures ontstaan en men minder snel vermoeid raakt.